احمدرضا حجارزاده: نسل کودکان و نوجوانان امروز با وجود دسترسی به تکنولوژی روز دنیا و برخورداری از هوش اجتماعی بالا، شاید هنوز معنای برخی واژهها و مفاهیم اصلی زندگی را ندانند یا دستکم تعریف درست و دقیقی از آن نداشته باشند و اطلاعاتی که معمولاً به شکل فردی و اغلب از طریق فضای مجازی و شبکههای اجتماعی کسب میکنند، کامل و مستند نباشد. برای درک معانی کلمههای تازه و ناشناخته، راههای متعددی وجود دارد، مثل پرسیدن از بزرگترهای آگاه، مطالعه کتاب و البته تماشای تئاتر که غیر از تفریح و سرگرمی، وظیفه روشنگری و آموزش به مخاطب خود را عهدهدار است.
یکی از مهمترین و پیچیدهترین واژههایی که بشر از دیرباز تا امروز با آن درگیر بوده، «عشق» است. شاید بسیاری از کودکان، این کلمه را از زبان بزرگترها شنیده و برحسب دیدهها و حدسیات خود به برداشتی از مفهوم آن رسیده باشند، ولی خوب است اگر عشق را چنانکه شایسته آن و قابلفهم باشد، برای بچهها معنی کرد. کاری که نمایش «عشق که میگن چیه؟» میکند، دقیقاً همین است؛ ترجمه عشق برای مخاطب هدف و متناسب با درک و قدرت تحلیل او. هرچند که متن این نمایش توسط زهرا خسروی و براساس کتاب «عشق که میگویند چیست؟» اثر دیوید کالی نوشتهشده، ولی نویسنده چنان با دقت و ظرافت آن را ایرانیزه کرده که انگار نمایشنامه از ابتدا به قلم یک نویسنده ایرانی رقم خورده است. فضاسازی کلی نمایش و تطبیق عناصر فرهنگی و اجتماعی آن با کشور ایران، اولین برگ برندهای است که موجب ارتباطی عمیق میان اجرا و تماشاگر میشود.
داستان نمایش در عین سادگی، مهم و تأملبرانگیز است. اَفرا که بهتازگی با خانوادهاش به محله تازهای اسبابکشی کرده، در روز اول مدرسه جدید با تکلیف عجیبی از سوی معلم روبهرو میشود. معلم میگوید «هر وقت خواستید چیزی را درست بشناسید، چه سؤالی در موردش میکنید؟» و از دانشآموزان میخواهد بهعنوان تکلیف، چیزی را که نمیشناسند، انتخاب کنند و با پرسش درباره آن، پاسخ مناسبی بیابند. برای اَفرا و همکلاسیاش بهار، «عشق» مسئلهای است که دوست دارند آن را بیشتر و بهتر بشناسند.
نمایش در روند داستان، دو دختر را در معرض پاسخهای عجیبی از زبان بزرگترها قرار میدهد که ابتدا آنها را نسبت به شناخت عشق، گیجتر میکند اما در نهایت با یک نتیجهگیری درخشان، بچهها به جواب دلخواه خود میرسند. گرچه افرا ابتدا از مادرش نقلقول میکند: «هر چیزی که معنیاش رو نمیدونید، مربوط به بزرگترهاست»، ولی بهتدریج میفهمند حتی بچهها هم میتوانند در زندگی برخورد عاشقانهای با محیط پیرامون و اشیا و افراد داشته باشند. پاسخهای بزرگترها در قبال پرسش کوچکترها، ابتدا خندهدار به نظر میرسند اما مجموع تفسیرهایی که هرکسی با دیدگاه خود ارائه میکند، آنها را به شناخت مناسبی از عشق میرساند. مادربزرگ که آشپز حرفهای است، عشق را به کلوچهای نرم و خوشبو تعبیر میکند و میگوید: «عشق مثل عسل شیرین و سالمه». پس بچهها نتیجه میگیرند عشق مثل کلوچه عسلی است! پدربزرگ که سالها با اتومبیلها سروکار داشته، عشق را مانند موتور ماشینی میبیند که خوب تنظیمشده باشد و با تک استارت راه بیفتد! او میگوید: «عشق همونیه که قلب آدم رو گرم میکنه» و ابعاد آن را خیلی بزرگ میداند، درست مثل عمر طولانی خودش و مادربزرگ!
مادر عشق را به بذر گُل تشبیه میکند که آهسته و آرام در بهار جوانه میزند و غنچه میدهد و پدر که گزارشگر فوتبال و عاشق «رونالدو» و «مسی» است، عشق را شبیه به توپ فوتبال و گُل میبیند و میگوید: «منتظرش هستی اما باز غافلگیرت میکنه».
جالب اینکه افرا و بهار از دل این پاسخها، به پرسش دیگری میرسند: «عاشق کیه؟!» و برای یافتنِ پاسخ، دوباره سراغ همان افرادی میروند که سؤال اول را جواب دادهاند. جوابهای اعضای خانواده به سؤال بعدی نیز جالب و البته بازهم متناسب با روحیه و شغل و موقعیتشان است. مادر میگوید: «وقتی عاشقی، مهربون میشی و آدمهای عاشق به عشقشون گُل میدن».
پدر معتقد است: «آدمهایی که عاشقاند، سعی میکنند همه کارها رو باهمدیگه انجام بِدن. سعی میکنند باهمدیگه گل بکارند. باهمدیگه کتاب بخوانند. باهمدیگه تلویزیون تماشا کنند و آخر هفتهها باهم میرن تئاتر».
مادربزرگ میگوید: «وقتی کسی رو دوست داری، همهچیز رو باهاش قسمت میکنی، حتی اگه یه تیکه کلوچه باشه» و پدربزرگ عقیده دارد: «آدم کسی رو که دوست داره، سوار ماشینش میکنه و با خودش همهجا میبره، میبره به کوه، به جنگل، ساحل، شهربازی و جادههای شمال».
در چنین شرایطی وقتی بچهها با منطق کودکانه خود نتیجه میگیرند «همه این جوابها بامزه بود اما غلط هم نبودند» و افرا آن را با یک جمع ساده در ریاضی مقایسه میکند، بهار حکم میکند «عشق شکل ریاضی نیست» و آنطور که در خانه افرا و خانوادهاش فهمیده، «همه سؤالها یک جواب درست ندارند»، ولی انگار افرا بازهم راضی نشده، چون برای دریافت پاسخ قانعکننده به مادرش پناه میبرد و در توصیفِ عاشق، از زبان او میشنود: «وقتی که عشق از راه برسه، خودش معلوم میشه باید چی کار کنیم».
ایده به کاربردنِ عروسکِ افرا (فندق) نیز در نمایشنامه، به جذابیت داستان و عرضه شکلی دیگر از عشق، کمک فراوان کرده. افرا که زمانی عاشق فندق بوده و در تمام عکسهای قدیمیاش آن را همراه داشته و حالا بعد از تخریب و کهنهشدن، عروسکش را دور انداخته، پس از تعمیر دوباره عروسک توسط مادر بهار، به آن عشق میورزد!
علاوه بر نمایشنامه خوب و دیالوگنویسیهای بجا و تأثیرگذار، ترانههایی که آزاده فرهنگیان سروده و آهنگهایی که عبد آتشانی برای کار ساخته، دلنشین و بهیادماندنیاند.
ضمن اینکه تمام آنچه را به نثر در تعریف عشق از زبان شخصیتها میشنویم، فرهنگیان بیکموکاست در ترانههای زیبای خود به نظم گنجانده: «عشق مثل کلوچه نرم و خوشبوئه/ عشق مثل موتور ماشینی که تعمیر شده باشه/ عشق قلب آدمو گرم میکنه/ عشق چیزیه که غافلگیر میکنه/ عشق همین بذر گُله/که آهسته و آروم تو بهار جَوونه میزنه» و در ترانه پایانیست که تعریف نهایی از عشق ارائه میشود: «عشق چیه؟ چه شکلیه؟ چه رنگه؟/ هر کی ازش هرچی میگه قشنگه/ عشق چیز عجیبی نیست، یه حسّه/ میشه باهاش بگی هزار تا قصّه/ عشق همین دلخوشیهای سادهست/ عشق با این سادگی فوقالعادهست».
از نظر شعر و موسیقی، باید گفت موسیقی نمایش مثل خودِ عشق، لطیف و زیبا و سرشار از احساس هستند. طراحی صحنه سینا ییلاقبیگی نیز چشمنواز و کاربردیست و در معرفی فضای داستان و تکمیل آن نقش موثری دارد. وقتی پارچههای سفید از روی اسباب و اثاثیه کنار زده میشود، با خانهای روبهرو میشویم که گرچه هنوز وسایل آن چیده نشده اما هر گوشه از آن، کاملاً آشنا و معرف بخش خاصی از خانه جدید خانواده افراست.
از دیگر نقاط قوت نمایش «عشق که میگن چیه؟»، باید به بازیهای فوقالعاده تیم بازیگری اشاره کرد. هر چهار بازیگر نمایش در نقشهای خود، بینقص ظاهر شدهاند و هر کدام به شخصیتی که ایفا میکنند، ظرافتهای خلاقانهای بخشیدهاند که کاراکترها را شیرین و دوستداشتنیتر کرده است. هدیه حاجیطاهری و بهرام بهبهانی نه تنها نقش پدر و مادر را به بهترین شکل ممکن بازی کردهاند، بلکه در صداپیشگی و عروسکگردانی مادربزرگ و پدربزرگ هم سنگ تمام گذاشتهاند و همانطور که بهار در برخورد نخست با مادربزرگ میگوید، انگار مخاطبان هم در مواجهه با او و پدربزرگ، به تماشای پدیدههای شگفتانگیز دیگری در نمایش نشستهاند.
سوده سعدایی و فاطمه اکبری هم با خلق دو دختربچه بانمک روی صحنه، بهخوبی از پسِ بازی در نقشهای افرا و بهار برآمدهاند. تفاوت کاراکترهای این دو نقش، در پررنگشدن شخصیتها بسیار تأثیرگذار بودهاند. دقت کنید که هر چهقدر افرا متین و آرام است، در عوض بهار شلوغ و پرجنبوجوش است. همچنین طراح و ساخت عروسک توسط پری محفوظینژاد تحسینبرانگیز است. او همراه با آناهیتا غنیزاده در طراح لباس هم عملکرد خوبی داشته و بر ترکیب رنگ و زیبایی صحنه و شخصیتها افزوده. برای نمونه فقط نگاه بکنید به چکمههای مادر که مثل باغچههای پُرگُلش، رنگارنگ و مزیّن به تصاویر گُلهاست.
تمهید استفاده از انیمیشن در اجرا، کیفیت ساختاری اثر را ارتقا داده و موجب تنوع دیداری در نمایش شده. البته در کاربرد این تکنیک، طراحی کاراکتر انیمیشن توسط روشنک ستاری و انیماتوری بهنام فردافشار بیتاثیر نبوده است.
از همه این موارد که بگذریم، مهمترین عامل موفقیت چنین اجرای بینظیری، کارگردانی حرفهای آناهیتا غنیزاده است. او با خلق فضایی یکدست و هماهنگ در مسیر اجرا، نمایشی بهغایت سرگرمکننده، تماشایی و آموزنده روی صحنه آورده که علاوه بر کودکان و نوجوانان، بهراحتی بزرگسالان را با خود همراه و همدل میکند. اجزا و عناصر نمایش «عشق که میگن چیه؟»، بهقدری با یکدیگر در تناسب و هماهنگیاند که حین تماشای نمایش، مخاطب بهسختی میتواند بر بروز احساسات خود غلبه بکند و هیجانزده نشود.
نمایش «عشق که میگن چیه؟» اثری قابل تامل و ستودنی است که بیشک در زمان درستی تولید و اجراشده و نباید بهسادگی از آن گذشت. حتی باید تماشای آن را به تکتک خانوادهها پیشنهاد و توصیه کرد.
منبع: ایران تئاتر
بازیگرانی که در کنسرت نمایش «بتهوون یک جاودانگی» جواد مولانیا به ایفای نقش میپردازند، معرفی شدند.
کنسرت نمایش «بتهوون یک جاودانگی» به نویسندگی و کارگردانی جواد مولانیا و تهیهکنندگی سپهر صاحبی و حامد اکبری از بهار سال ۱۴۰۴ در کُرباکس پردیس تئاتر و موسیقی دِکُر (باغ کتاب) روی صحنه میرود.
در این اثر نمایشی نازنین کیوانی، مسعود میرطاهری، متین نصیری، سجاد قربانی، محمد دهمولایی، دیبا حکیمالهی، سوگند قریشی، هستی عرش، ستایش ابراهیمی، رضا دیدار، افق ایرجی، کیانا هویدا، هیوا حقانی، به ایفای نقش میپردازند.
پیشفروش اینترنتی کنسرت نمایش «بتهوون یک جاودانگی» نیز از روز سهشنبه ۷ اسفند در سایت تیوال آغاز میشود.
متعاقبا معرفی دیگر بازیگران و عوامل «بتهوون یک جاودانگی» انجام میشود.
این نمایش هر روز ساعت ۱۸ در سالن بوستان مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پارک لاله به روی صحنه می رود.
نمایش عشق که میگن چیه؟ بر اساس کتاب “عشق که می گویند چیست؟ نویسنده: دیوید کالی، ناشر: بازی اندیشه، ترجمه: رضی هیرمندی به قلم زهرا خسروی به نگارش درآمده است.
هنرمندانی چون احترام برومند، وحید آقایاری، مجتبی پیرزاده، منوچهر اکبرلو، محمود فرهنگ، هما جدیکار، مهدی قلعه، مجتبی مهدی، آزیتا رضایی، مجتبی کاظمی، مریم کاظمی، حسین فدایی حسین و... تا کنون به تماشای نمایش نشستهاند.
در این نمایش هدیه حاجی طاهری، بهرام بهبهانی، سوده سعدایی و فاطمه اکبری به عنوان بازیگر، هدیه حاجی طاهری و بهرام بهبهانی بازی دهندهی عروسک، روژین ستاری مدیر تولید، آزاده فرهنگیان شاعر، عبد آتشانی آهنگساز و تنظیم کننده، سینا ییلاق بیگی طراح صحنه، پری محفوظی و آناهیتا غنی زاده طراح و سازندهی عروسک، محمدرضا شاملوفر طراح نور، گلبن رسولی طراح پوستر و بروشور، حسین تبریزی طراح گریم، بهنام فرد افشار انیماتور، روشنک ستاری طراح کارکتر انیمیشن و علی معزی عکاس حضور دارند.
سایر عوامل نمایش عبارتند از:
گروه کارگردانی
دستیارکارگردان و برنامه ریز: روژین ستاری، دستیار دوم: علی عسگرپور، منشی صحنه: فاطمه حسینی مدیر صحنه: سهند تیزپاز، روابط عمومی و تبلیغات: ریحانه مطهری، روژین ستاری و روشنک کریمی گروه تئاتر کودک ببین، دستیار طراح صحنه: حسین کاظمی، ساخت دکور: مهدی عابدی، هادی عابدی، مهدیس بیدی، صبا صبحی، یاسمین مهرعلی، گروه صحنه: حمید صابری، روژان شجاعت
نوازندگان
پیانو: امیرحسین صفری، ویولن: ساراموسوی، ویولن سل: شبنم تنهایی، پرکاشن: مریم آتشانی، خوانندگان: فرناز ساحری، آناهیتا خسروی، مریم آشوری، عبد آتشانی، ضبط موسیقی: استودیو کارو، میکس و مستر: حامد جهانبخش، دوخت لباس و عروسک فندق: روشنک ستاری، مجری گریم: مهدیس نوروزی، دستیاران ساخت عروسک: پرنیان ابریشمکش، شیما خشور، درسا زرین، نگین غیاثوند، سوگل گلمغانی آذر، شیدا لطفی، نیکی مصلحتی، سیده نغمه نورانی
در خلاصه ی نمایش آمده است :
افرا و خانوادهاش به خانهی جدیدی اسباب کشی کردهاند. در روز اول مدرسهی جدید او باید یک تکلیف متفاوت و عجیب انجام دهد. اول یک مسئله را پیدا کند و با شیوه جالبی دنبال جواب پرسش باشد. برای افرا عشق مسئلهای است که توجهش به آن جلب میشود.
علاقمندان می توانند برای تهیه ی بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.
شماره پاسخگویی به سوالات شما و هماهنگی اجرای صبح ویژه مدارس و مهدهای کودک نیز: ۰۹۰۳۴۹۹۰۲۸۵ و ۰۹۲۲۳۹۳۲۸۹۲ می باشد.
نمایش «عشق که میگن چیه؟» که مناسب گروه سنی ۵ سال به بالاست هر روز به جز شنبهها ساعت ۱۸ در سالن بوستان پارک لاله به نشانی بلوار کشاورز، خیابان حجاب، داخل پارک لاله به روی صحنه می رود.
نمایش «اولانزاپین» به نویسندگی و کارگردانی سروش زرینی از ۶ اسفند در پردیس تئاتر و موسیقی دِکُر (باغ کتاب) روی صحنه میرود.
بلک باکس پردیس تئاتر و موسیقی دِکُر (باغ کتاب) از روز دوشنبه ۶ اسفند میزبان نمایش «اولانزاپین» به نویسندگی و کارگردانی سروش زرینی میشود که از ساعت ۲۱ به صحنه میرود.
این نمایش روایت شبی از زندگی ابی و قدی، یک زوج از طبقه متوسط معاصر ایرانی است.
اولانزاپین دارویی است که برای درمان بعضی از بیماری های جدی اعصاب و روان به کار می رود. اولانزاپین عوارضی نظیر چاقی، یبوست، خستگی مفرط، فراموشی، کاهش میل جنسی، احتمال مرگ در سنین بالا و اختلال رشد جنینی را در بر دارد و به صورت متناقضی باعث ایجاد توهم و افزایش میل شدید به خودکشی می شود.
محمود باقری و قدسی شریعتی در نمایش «اولانزاپین» به ایفای نقش میپردازند.
دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از: دستیار کارگردان و منشی صحنه: مهتاب مافی، طراح نور: علی حافظ پور، طراحی و انتخاب لباس: میترا بهرام پور، سروش زرینی، طراحی و اجرای دکور: محمد تنها، سروش زرینی، پیمان پرندوار، طراح گریم: قدسی شریعتی، طراح پوستر: پوریا احمدیان، انتخاب موسیقی: سروش زرینی، اجرای گریم: قدسی شریعتی، پیمان پرندوار، دستیار صدا: مهتاب مافی، موشن گرافی: صادق حسینی، مدیر روابط عمومی: مرجان خسروی، گروه روابط عمومی: مرجان خسروی، پیمان پرندوار، یاسمین زرینی، مسئول صفحه مجازی: یاسمین زرینی، دستیاران اجرا: پیمان پرندوار، میترا بهرام پور، محمد تنها.
تماشاخانه هما با هفت نمایش در اولین پنجشنبه و جمعه اسفندماه، میزبان بیش از ۲۰۰۰ مخاطب شد.
پنجشنبه و جمعه اول و دوم اسفند ماه ۱۴۰۳، همزمان با ششمین ماه فعالیت تماشاخانهی هما، با افزودن «سالن شیشهای» که نخستین تجربهی ایجاد چنین فضای ویژهای برای اجرا در تئاتر ایران است، ۷ نمایش این تماشاخاAنه مورد استقبال پرشور و کمنظیر تماشاگران قرار گرفت.
ثبت این رکورد با افزودن ۱۲۰ صندلی به ظرفیت اجرایی تئاتر تهران در «سالن شیشهای» رقم خورد که فضایی متفاوت و جذاب را برای اجراگران و تماشاگران تئاتر فراهم میکند.
طیف گسترده و متنوعی از تماشاگران در این تماشاخانه با گونهها و سبکهای متفاوتی از اجرای تئاتری در نمایشهای «جایی که گوزنها آواز میخوانند»، «مغازهی خودکشی»، «قلب نارنگی»، «کرشندو»، «امیرو»، «ژن زامبی» و «چهارراه کوکاکولا» روبهرو میشوند.
تماشاخانهی هما، مجموعهای از فضاهای فرهنگی و هنری، سه سالن نمایش، از جمله اولین سالن شیشهای تئاتر ایران است که در خیابان نوفل لوشاتو، طراحی تازه و فراهمسازی امکانات نوین تجربهای خاص و هنرمندانه را برای مخاطبان خود آماده کرده است.
علاقهمندان میتوانند برای اطلاعات بیشتر و رزرو بلیت به به صفحات رسمی تماشاخانهی هما در شبکههای اجتماعی مراجعه کنند.
به گزارش روابط عمومی گروه، روز پنجشنبه دوم اسفند ماه سالن تئاتر هامون میزبان بیش از ۱۵۰ دانشجو از اعضای کانونهای تئاتر دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، خوارزمی و خواجه نصیر بود که به تماشای نمایش «پس از» نشستند.
این اجرا که به همت تئاتر هامون و کانون تئاتر دانشگاههای یاد شده برگزار شد با جلسه پرسش و پاسخ دانشگاهیان از عوامل نمایش همراه بود.
در این جلسه مرتضی کوهی؛ نویسنده، کارگردان و بازیگر این نمایش، مهتاب وجدانی و امین موحدی پور بازیگران این نمایش و امیرموسی کاظمی تهیه کننده نمایش «پس از» به سوالات دانشجویان در خصوص تکنیکهای بازیگری، ساختار روانشناسانه و روان درمانگری در هنرهای نمایشی، جنبههای اجتماعی آسیبهای دوران کودکی و بلوغ، شخصیت پردازی و تلفیق کاراکترهای متعدد در ساختار اثر، ممیزیها، محدودیتهای اجتماعی و... پاسخ دادند.
مرتضی کوهی، نویسنده و کارگردان این نمایش در بخشی از این نشست گفت: این نسخه نمایش «پس از» که در سومین دوره اجراها روی صحنه رفته، تکمیل شده نسخههای قبل است. ما در دورههای اول و دوم اجرا ایرادات را پیدا کردیم و درصدد برطرف کردن آنها برآمدیم.
نمایش «پس از» که با رویکرد جدید در شیوه بازی و تغییر در گروه بازیگران، سومین دور اجرای عمومی خود را در تئاتر هامون سپری میکند با استقبال قابل توجه مخاطبان به خصوص هنرمندان و صاحب نظران هنرهای نمایشی همراه شده است.
فروش بلیت این نمایش که تا پایان این هفته ساعت ۱۹ در تئاتر هامون روی صحنه میرود، از طریق سایت تیوال انجام میشود.
۱۷ اثر منتخب شامل ۹ نمایش خیابانی و ۸ نمایش صحنهای به نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار راه یافتند. این جشنواره از ۶ تا ۱۰ اسفند ماه در تهران برگزار خواهد شد.
آثار راهیافته به دو بخش خیابانی و صحنهای نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند.
بخش خیابانی: هیئت انتخاب آثار بخش خیابانی، شامل احمد نداف، هادی کیانی و داریوش نصیری، اسامی آثار راهیافته به این رویداد را به شرح زیر اعلام کردند:
۱- «توپ با توپ»، نویسنده: ناصر کریمی نیک، کارگردان: محمد رادمهر از اصفهان
۲- «لین یک احمدآباد»، نویسنده و کارگردان: بهنام کاوه از آبادان
۳- «دوئت»، نویسنده و کارگردان: مهدی صالحیار از تبریز
۴- «کالبدشکافی»، نویسنده و کارگردان: سعید بادینی از زاهدان
۵- «بوی سیب تازه طعم مرگ میدهد»، نویسنده: آرزو علیپور، کارگردان: امیر امینی از لاهیجان
۶- «از خود گذشتن»، نویسنده: محمدرضا جعفری، کارگردان: میلاد حسین زاده از آستانه اشرفیه
۷- «مدرسه ما»، نویسنده و کارگردان: داوود رمضان زاده از میناب
۸- «ذوالفقار»، نویسنده: سینا کاظمیان، کارگردان: مهدی سرسنگی از یزد
۹- «به توان نفسهایت»، نویسنده و کارگردان: آدینه رحیم نژاد از تهران
بخش صحنهای: در بخش صحنهای، هیئت انتخاب شامل سیامک موسوی، مهدی نصیری و امیرحسین حریری، آثار راهیافته به نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار را به شرح زیر معرفی کردند:
۱- «منطقه ۱۲ نقطهF»، نویسنده و کارگردان: شاهین سلطانی از پردیس
۲- «بوکسور»، نویسنده و کارگردان: کیانوش احمدی از شهریار
۳- «داره بارون میباره»، نویسنده: ناصر حبیبیان، کارگردان: ناصر حبیبیان و احسان ملکی از تهران
۴- «ریگ چاه»، نویسنده و کارگردان: علی پیمان از مشهد
۵- «وقتی کلاغها آواز میخوانند»، نویسنده و کارگردان: شهرام سلطانی از اراک
۶- «خانهی مادری»، نویسنده: امین ابراهیمی، کارگردان: پویا حسنوند از خرمآباد
۷- «آشیانه»، نویسنده: مجید کاظمزاده مژدهی، کارگردان: صدرا اصغری از رشت
۸- «بیجن»، نویسنده: رضا گشتاسب، کارگردان: مهرداد علیپور از یاسوج
نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار از ۶ تا ۱۰ اسفند، به میزبانی بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران و دبیری محمد کرماللهی در تهران برگزار میشود
به گزارش ایران تئاتر به نقل از روابطعمومی گروه، نمایش «امیرو» نوشته عارف عباسی با کارگردانی جواد جوشنلو و عارف عباسی، از چهارشنبه اول اسفند ساعت ۲۱:۳۰ در سالن شماره ۲ تماشاخانه هما روی صحنه میرود.
سیروس محمدی، کاوه فرجادمنش، فرزاد نامآوری، رایین خاکره، آرسام فیروزی و عارف عباسی ایفای نقش میکنند.
در خلاصه داستان نمایش ۶۰ دقیقهای «امیرو» آمده است: «در روزهای آخر اسفند، در نیمروز روشن، وقتی بنفشهها را با برگ، ریشه، پیوند و خاک در جعبههای کوچک چوبین جای میدهند، جویِ هزار زمزمهی درد و انتظار در سینه میخروشد و بر گونههای روان. ای کاش آدمی، وطناش را همچون بنفشهها میشد با خود ببرد هر کجا که خواست!»
دستیار کارگردان و برنامهریز: اَشا بیکوردی، مدیر تولید: کیمیا اعتمادی، مشاور تولید: کسری کبیری، طراح پوستر: میثم مظفری، تیزر: هستی عرش و مهدی رمضانکاشی، طراح لباس: پریسا جعفری، طراح نور: جواد جوشنلو، طراح صحنه: عارف عباسی و شادی ثیابی، مدیر صحنه: رهی احتشام، عکاس: میترا رحیمی، ساخت دکور: اسماعیل پروانهوار، موسیقی: مجید رزمخواه، روابط عمومی و مشاور رسانه: درسا بخشندگی از دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.
علاقهمندان به تماشای این نمایش میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.
منبع: ایرانتئاتر
به گزارش روابط عمومی نمایش "غیر اصولی" جناب آقای فریاد ناصری، مدیر مسئول نشر حکمت کلمه، نویسنده، شاعر و استاد دانشگاه، جمعه ۰۱ اسفند ماه ۱۴۰۳ مهمان ویژه نمایش غیر اصولی هستند.
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مجید اصغری روزهای پایانی اجرای خود را سپری میکند و تا جمعه ۰۳ اسفند ماه در تالار مولوی دانشگاه تهران ساعت ۱۹:۴۵ بر روی صحنه است.
بازیگران (بهترتیب حروف الفبا) عبارتند از: حامد آرامی، مجید اصغری، لیلی شجاعی، ابراهیم شیشهبران، فرزانه عطایی و حسین محمدی فیروز
علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه نمایند.
نمایش «حکایت لوطیان مرد رند» به نویسندگی یدالله آقاعباسی و کارگردانی سارا عابدی و آناهیتا آزادفر از ۲۷ بهمن تا ۲ اسفند هر شب ساعت ۱۸:۰۰ در تماشاخانه صحنه آبی اجرا میشود.
این نمایش داستان مردی شریف را روایت میکند که سالها با آبروداری زندگی کرده و تمام سرمایهاش، یک گاو، را در اختیار پسرش قرار میدهد تا برای آیندهاش سرمایهگذاری کند، اما ماجرا طور دیگری رقم میخورد...
در این نمایش هنرمندانی همچون آرین محسنی، فریال صارمیفر، بهراد احمدیفر، نیکان ایمانی، فاطمه سید حسینی، علیاصغر آئینی، امید مقدم، امیرعباس آقاسی و نیایش نیکزاد به ایفای نقش میپردازند.
دیگر عومل این نمایش عبارتند از: دستیار کارگردان: محمدرضا رمضانپور، مجری طرح: آموزشگاه بازیگری سینمایی کودک و نوجوان بارانا، مدیر تولید: آرمین اقراری، مشاور رسانهای: پیام احمدی کاشانی، عکاس: ساناز عابدی، اتاق فرمان: مهرانا برزگر، سینا مهدوی، منشی صحنه: نیاز خاک سرشت، طراح پوستر: علی رحمانیان، نوازندگان: تنبک: امیرمهدی باقرپور، سنتور: آیدا دژاگاه، خواننده: ایمان زارع.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه نمایند.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، محمدرضا مالکی بازیگر و کارگردان تئاتر، نمایشنامه «بازی استریندبرگ» نوشته فردریش دورنمات را فروردین ۱۴۰۴ روی صحنه خواهد برد.
نمایشنامه «بازی استریندبرگ» که از مهم ترین آثار فردریش دورنمات، نمایشنامه نویس و رمان نویس برجسته سوئیسی است، نخستین بار توسط حمید سمندریان در سال ۱۳۵۱ در ایران روی صحنه رفته است. اجرایی که به دلیل کیفیت بالای آن، از آن به عنوان یکی از اجراهای مدرن و دقیق این نمایشنامه تا امروز یاد میشود.
«بازی استریندبرگ» به مسئله زندگی زناشویی و ازدواج میپردازد. داستان درباره زن و شوهری است که سالهای طولانی در جزیرهای دورافتاده در کنار هم زندگی میکنند اما همواره با یکدیگر مشکل دارند و زندگی آنها شبیه میدان جنگ است. در این میان ورود مردی که خود را از اقوام زن معرفی میکند، شرایط زندگیشان را به شدت تحت تأثیر قرار داده و آنها را به سمت جدایی سوق میدهد.
محمدرضا مالکی در نمایشهای «کوچه عاشقی»، «لانگشات»، «قصه ترانههای ماندگار»، «ازدواج آقای میسیسیپی»، «شیرهای خانبابا سلطنه»، «دوازده»، «سفر به نهایت دور»، مردی برای تمام فصول»، «سقوط از ارتفاع پست» و… به ایفای نقش پرداخته است.
«لانگشات»، «شکلات فرنگی»، «پینوکیو»، «زندگی در لانگشات مرگ در کلوزآپ»، «پریماه در آسمان» از جمله آثاری است که او کارگردانی کرده است.
همچنین آثار تصویری که این هنرمند در آن به ایفای نقش پرداخته است، میتوان به «پوست شیر»، «مترجم»، «شریک جرم»، «میخواهم زنده بمانم»، «نهنگآبی»، «شهرک کلیله و دمنه»، «مجبوریم»، «دیدن این فیلم جرم است» و… اشاره کرد.
محل اجرا، بازیگران و عوامل دیگر بزودی اعلام و معرفی خواهند شد.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایشنامهخوانی «مجوز» به نویسندگی لوئیجی پیراندللو، ترجمه محمد شبدار و کارگردانی محمدسجاد رشیدی، در خانه هنر دیوار اجرا میشود. رشیدی در این اثر، تلاش کرده تا مرز بین واقعیت و خرافات را در هم بشکند و تجربهای چندحسی را برای مخاطب رقم بزند.
در توضیح این نمایشنامه خوانی آمده است:
این اثر که داستان کشمکش میان کیاکیارو مردی که به شور چشمی مشهور است و داندرآ دادستان شهر را که به بررسی پرونده کیاکیارو و شهردار میپردازد، روایت میکند پرسشهای مهمی را درباره باورهای ما و واقعیت زندگی مطرح میکند. آیا شور چشمی تنها یک خرافات است یا نیرویی مرموز که میتواند بر زندگی افراد تأثیر بگذارد؟ آیا زندگی کیاکیارو نمونهای از یک زندگی تحت تأثیر باورهای خرافی است یا واقعیت تلخی که در جامعه ما رخ میدهد؟
محمدسجاد رشیدی کارگردان این اثر، سعی کرده است تا دنیای پیچیده و پرتنش نمایشنامه را به صورت بصری برای مخاطب به تصویر بکشد.
در این نمایشنامه، کیاکیارو به عنوان نمادی از افرادی که به دلیل باورهای متفاوت جامعه، مورد طرد قرار میگیرند، مطرح میشود. آیا ما حق داریم درباره باورهای دیگران قضاوت کنیم؟ آیا باورهای خرافی میتوانند بر سرنوشت افراد تأثیرگذار باشند؟ اینها پرسشهایی هستند که نمایشنامه «مجوز» به آنها پاسخ نمیدهد، اما مخاطب را به تفکر وامیدارد.
از جمله عوامل اصلی این پروژه میتوان به مجری طرح: مهدی علینژاد، بازیگران: سجاد طاهری، کیمیا ناظمیان پور، سمانه آقایی، محمد سجاد رشیدی، زهرا باقری، کاوه رستمی نیک، امیر محمد قیصری، گروه کارگردانی: مهشید پورزال، هانیه واعظی نژاد، متین سخا، مشاور کارگردان: محمد شبدار، سارا داروفروش، طراح پوستر: فاطمه رشیدی، مدیر تولید: امین اسلامی اشاره کرد.
نمایشنامهخوانی «مجوز» در ۴ اسفند ۱۴۰۳ در خانه هنر دیوار روی صحنه میرود. علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مجید اصغری روزهای پایانی اجرای خود را سپری می کند و تا جمعه ۰۳ اسفند در تالار مولوی دانشگاه تهران ساعت ۱۹:۴۵ بر روی صحنه است.
بازیگران (بهترتیب حروف الفبا) عبارتند از: حامد آرامی، مجید اصغری، لیلی شجاعی، ابراهیم شیشهبران، فرزانه عطایی و حسین محمدی فیروز.
علاقهمندان میتوانند از سایت تیوال نسبت به خرید بلیت اقدام کنند.
جواد مولانیا قصد دارد کنسرت نمایش «بتهوون یک جاودانگی» را بر اساس زندگی لودویک فان بتهوون آهنگساز شهیر آلمانی روی صحنه ببرد.
کنسرت نمایش «بتهوون یک جاودانگی» نوشته جواد مولانیا قرار است با کارگردانی این هنرمند و تهیهکنندگی سپهر صاحبی و حامد اکبری بهار سال ۱۴۰۴ روی صحنه برود.
«بتهوون یک جاودانگی» بر اساس زندگی لودویک فان بتهوون آهنگساز شهیر آلمانی شکل گرفته است و در آن علاوه بر بازیگران با سابقه تئاتر، نوازندگان حرفهای عرصه موسیقی کلاسیک نیز حضور دارند.
مولانیا پیش از این و در سال ۹۷ نمایش «آمادئوس» نوشته پیتر شفر را که نگاهی به زندگی ولفگانگ آمادئوس موتزارت است در تالار حافظ به صحنه برد و این اثر مورد استقبال مخاطبان و منتقدان تئاتری قرار گرفت. «خبری از او نیست» و «سی و یک رویا» آخرین تجربیات جواد مولانیا به عنوان کارگردان تئاتر بوده است.
به زودی اطلاعات مربوط به عوامل، زمان و مکان اجرای «بتهوون یک جاودانگی» منتشر میشود.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، نمایش «آنبُرد» به نویسندگی و کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی با تهیهکنندگی سجاد افشاریان دور سوم اجراهای خود را آغاز میکند.
نمایش «آنبُرد» با بازی مهدی زندیه و نیکو بستانی از پنجم اسفندماه ۱۴۰۳، ساعت ۲۰:۴۵ در سالن شماره ۲ مجموعه تئاتر لبخند روی صحنه میرود.
این نمایش که جایزه بازیگری، کارگردانی، نمایشنامه و دیپلم افتخار بهترین اثر از نگاه مخاطب را از جشنواره تئاتر شهر دریافت کرده، در مجموعههای تئاتر شهر، هیلاج و شهر رشت با ۵۰ اجرا پیشروی مخاطبان قرار گرفته است.
«آنبُرد» با میزبانی بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مخاطب و فروشی ۷۰۰ میلیونی، از نمایشهای پرفروش و پرتماشاگر فروردین، اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۳ بهشمار میآید.
در خلاصه داستان «آنبُرد» آمده است: «کاش میشد بین موندن و رفتن، جفتشو انتخاب کرد...»
پیشفروش بلیت این اثر نمایشی امروز (سه شنبه ۳۰ بهمن) ساعت ۱۴ آغاز خواهد شد و علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت نمایش «آنبُرد» به سایت تیوال مراجعه کنند.
عکس: شایان عظیمی
این نمایش روزهای پایانی اجرای خود را سپری میکند و تا جمعه ۰۳ اسفند در تالار مولوی دانشگاه تهران بر روی صحنه است.
نویسنده و کارگردان: مجید اصغری، بازیگران (بهترتیب حروف الفبا): حامد آرامی، مجید اصغری، لیلی شجاعی، ابراهیم شیشهبران، فرزانه عطایی و حسین محمدی فیروز
دستیاران کارگردان: ملیکا حبیباللهی و مهرنوش جامهطحاف، مدیر برنامهریزی: لیلی شجاعی، دستیار برنامهریز: لاله موسوی، طراح لباس: لیلی شجاعی، طراح نور: اتابک اسدی، اجرای نو: مهدی کوپا، طراح پوستر: علی اسماعیلی، تیزر: Life in the cinema studio، عکاس: حسین محمدیفیروز، آراد غلامی و حمید جوان، صدا: مهیار وکیلی، امور رسانه: معصومه اصغری، مدیر صحنه: درسا تبریزی
نمایش راس ساعت اجرا خواهد شد. به دلیل شلوغی منطقه و کمبود جای پارک خودرو، احتراما ۳۰ دقیقه زودتر در سالن حاضر باشید.
علاقهمندان میتوانند از سایت تیوال نسبت به خرید بلیت اقدام کنند.
محمد جواد سجادی نمایش «روز صفر» را در فرانسه روی صحنه میبرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد سجادی کارگردان، نمایشنامه نویس و سرپرست گروه تئاتر «زاوش» و بنیانگذار آکادمی تخصصی تئاتر و هنرهای اجرائی «زاوش» به عنوان هنرمند برگزیده حوزه تئاتر و ادبیات نمایشی به رزیدنسی معتبر جهانی ادیسه با میزبانی موسسه ACCR فرانسه دعوت شده است.
این هنرمند تئاتر قصد دارد به نمایندگی از ایران نمایش «روز صفر» را در یکی از سالنهای معتبر فرانسه به صحنه ببرد.
رویداد اقامتی ادیسه (Odyssey) هر ساله به ابتکار مرکز ملاقاتهای فرهنگی (ACCR) و با حمایت وزارت فرهنگ فرانسه برگزار میشود.
هدف از برگزاری این رویداد معتبر بینالمللی، گرد هم آوردن و تعامل و گفتگو میان هنرمندان برگزیده، پژوهشگران و متخصصان فرهنگی است تا با بهرهگیری از امکاناتی که مرکز ملاقات و اجتماعات فرهنگی فرانسه در اختیار آن ها قرار میدهد بتوانند پروژههای فرهنگی و هنری خود را توسعه و گسترش دهند.
هیئت انتخاب و گزینش هنرمندان هر ساله از میان تعداد زیاد آثار رسیده از سراسر جهان، تعداد محدودی اثر و هنرمند را جهت شرکت در این رویداد بزرگ جهانی انتخاب و دعوت میکنند.
این رویداد که میزبان هنرمندان بزرگی مانند جوردی ساوال (Jordi Savall) برنده جایزه گرمی و هنرمندان بزرگ و صاحب سبک دیگر در حوزههای متفاوت هنری و فرهنگی بوده است اینبار میزبان این هنرمند ایرانی است.
نگارش و کارگردانی نمایشهایی چون «هفت خوان هملت»، «هیچ کس رو محکم بغل نکن»، «به روایت سگ زرد»، «روز صفر» و کارگردانی نمایشهایی چون «افسانه ببر،» و «زندگی من و موریس» بخشی از کارنامه آثار نمایشی محمدجواد سجادی است.
نمایش "پدر سوخته" اثری از محمد رحمتی از یکم اسفند در خانه نمایش دا روی صحنه میرود.
به گزارش روابطعمومی گروه، نمایش "پدر سوخته" به نویسندگی و کارگردانی محمد رحمتی، از روز چهارشنبه، یکم اسفند ماه ۱۴۰۳، در سالن شماره۱ خانه نمایش دا به روی صحنه میرود.
از بازیگران این نمایش۷۰دقیقهای میتوان به (به ترتیب حروف الفبا) : حامد اسماعیلی، محمد برجلو، مریم پیوند حیدری، سجاد پیشرویان، فائزه تیموری، افسانه حضرتی، محمد رحمتی، پریسا فصیح اشاره کرد.
کارگردان در خلاصه این نمایش اینگونه اشاره میکند؛ قصه از بازگشت خانواده بشارت از خاکسپاری پدر (بزرگ خاندان بشارت) آغاز میشود که با اینکه غم فقدان پدر را دارند، دغدغهشان مزایدهی کارخانهی عظیمی است که برنده شده بودند و حالا به دلیل فوت ناگهانی پدر در معرض خطر قرار گرفته است. تلاش و همفکری اعضای خانواده برای برونرفت از این مشکل و ...
از دیگر عوامل این گروه میتوان به: مشاور کارگردان: سعید زارعی، مجری هنری: مرضیه مهاجر، دستیار کارگردان: مرجان مرتضوی، مجری طرح: حسین عابدین، طراح صحنه: هادی سلطانی فرد، طراح لباس: ساناز یونسی، عکاس: حسین کمالپور، دستیار نور: اشکان حسینی، تایپوگرافیست: زینب بابایی، ساخت تیزر: onone.agency@ و روابط عمومی: امیر پارسائیانمهر اشاره کرد.
این خبر در پایان یادآور میشود، پیشفروش سه روز نخست نمایش "پدر سوخته" در سایت تیوال آغاز شده و مخاطبان میتوانند با مراجعه به این سایت، نسبت به خرید بلیت اقدام کنند.
به گزارش روابط عمومی نمایش، «به صرف بورش بدون خون به میزبانی نازنین» دومین روایت از روایت سهگانه «به صرف بورش و خون» است که صابر ابر در مقام کارگردان و بازیگر آن را در فروردین سال ۱۴۰۴ روی صحنه میبرد.
این قسمت از نمایش با فکر و نگاهی به یکی از کاراکترهای «یادداشتهای زیرزمینی» شاهکار فئودور داستایوفسکی با اقتباس آزاد مهدی یزدانیخرم اجرا میشود.
نمایش «به صرف بورش بدون خون به میزبانی نازنین» با حضور صابر ابر در مقام بازیگر، طراح و کارگردان به همراهی الهام کردا به عنوان بازیگر، مهدی یزدانیخرم در مقام نویسنده و امیرسپهر تقیلو به عنوان مجری طرح اجرا میشود.
صابر ابر نمایش «امشب به صرف بورش و خون» را با همراهی فاطمه نقوی طی ۹ ماه و با میزبانی از ۵۰ هزار تماشاگر در پردیس تئاتر و موسیقی دِکُر (باغ کتاب) اجرا کرده است.
عکاس: حسین حاجیبابایی
نمایش "مثل ساحل آرام" به کارگردانی محمد خالقی در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان به روی صحنه میرود.
به گزارش روابطعمومی گروه، نمایش "مثل ساحل آرام" نوشته لیلا احمدوند و کارگردانی سیدمحمد خالقی، از ساعت ۱۸:۰۰ پنجشنبه دوم اسفندماه در سالن استاد عزتالله انتظامی خانه هنرمندان ایران به روی صحنه میرود. در این نمایش بازیگرانی همچون؛ سیمین ضیائیان، مبینا معظمی و صوفیا زرگر صالح به ایفای نقش میپردازند.
کارگردان در خلاصه این نمایش اینگونه اشاره میکند که؛ پدر خانواده فوت کرده است. مادر و دخترش تنها زندگی میکنند و دختر مدام برای مادر اشعاری را میخواند و مادر نام این شاعر را از دخترش جویا میشود، مادر با اشعار این شاعر ناشناس روزگار سر میکند و دختر مدام نام شاعر را پنهان میکند. طی اتفاقاتی متوجه میشویم که این اشعار متعلق به پدر خانواده است که فقط دخترش از آن با خبر بوده.
از سوابق اجرایی سیدمحمد خالقی کارگردان این اثر میتوان به کارگردانی نمایشهایی همچون؛ "چرا نمیشناسیم" در سال ۱۳۸۹، "صندلی خالی" در سال ۱۳۹۴، "ویز و نویز" در سال ۱۳۹۷، "تنها اتاق آیات زخم را میخواند" در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد. همچنین وی سابقه حضور در جشنوارههای مختلف تئاتری را دارد و عناوینی از جمله؛ (بازیگری اول زن، بازیگری اول مرد، طراحی اول صحنه و کارگردانی اول برای نمایش "نمایش چرا نمی شناسیم" در جشنواره استانی فجر۱۳۸۹)، (جایزه بازیگری دوم، طراحی صحنه برگزیده و کارگردانی سوم برای نمایش "نمایش تنها اتاق آیات زخم را میخواند")، (جایزه بازیگری اول زن و بازیگری سوم مرد و طراحی صحنه دوم و کارگردانی دوم، در جشنواره ایثار برای نمایش "گندم") را کسب کرده است.
از عوامل این نمایش ۵۵دقیقهای میتوان به؛ طراح لباس: میترا نوری، طراح صحنه نور و انتخاب موسیقی: سیدمحمد خالقی، دستیار کارگردان: ماهان خالقی، ساخت تیزر و امور هماهنگی: سامان بیات، عکاس: لیلا ابراهیمی و شیلا غیور، طراح گرافیک: آروین شاهحسینی، مدیر صحنه: هادی طارمی و مشاور رسانه: امیر پارسائیانمهر اشاره کرد.
این خبر در پایان یادآور میشود، پیش فروش اینترنتی نمایش "مثل ساحل آرام" به زودی در سایت تیوال آغاز میشود و علاقهمندان به تهیه بلیت این نمایش میتوانند با مراجعه به این سایت، نسبت به خرید بلیت این نمایش اقدام کنند.